Zeven

Ruim 35 jaar ervaring in zeven

Met het zeven van kunststof granulaat en maalgoed hebben we meer dan 35 jaar ervaring. Wij werken voor traders, grondstofproducenten, producenten van eindproduct en verzekeraars, granulaten en maalgoed met de meest uiteenlopende contaminaties. Zo maken wij van off-spec razendsnel waardevol near-prime! Elke soort granulaat en maalgoed heeft zijn individuele mechanische-, chemische- en thermische eigenschappen, die van invloed kunnen zijn op hoe effectief het product zich zal laten zeven.

Zeeftechniek let zeer nauw

Bij het zeven van granulaat en maalgoed is het van groot belang om te kiezen voor een zeeftechniek die er voor zorgt dat de structuur van de individuele granulaten niet wordt afgebroken. Dit om te voorkomen dat er extra stof of fijne deeltjes worden gecreëerd waardoor het eindproduct niet langer aan de beoogde specificatie voldoet. Niet elk type granulaat of maalgoed is dan ook geschikt om gezeefd te worden. Omdat wij u graag goed en lang van dienst zijn, bekijken we in zo’n geval in samenspraak wat de beste oplossing is voor u. En daar komen we altijd uit.

Zeven met een vrijwel onbeperkte zeefrange

Voor het zeven van granulaten maken wij gebruik van een state-of-art drie-deks zeefinstallatie van hoogwaardig RVS, speciaal ontwikkeld om de structuur van fragiele producten niet te verstoren. Deze machine is bij uitstek geschikt voor het zeven van alle denkbare soorten en samenstellingen kunststof granulaat en maalgoed. Het aantal zeven waarover wij beschikken maakt de zeef-range vrijwel onbeperkt. In onze installatie kunnen wij drie zeven aanbrengen, die in één procesgang verschillende fracties van elkaar scheiden.

Check check double check

Na elke procesgang gaan er monsters naar ons labo, voor een zorgvuldige check op kwaliteit. Na akkoord van het labo wordt de goedgekeurde – schone of gehomogeniseerde – partij granulaat of maalgoed vrijgegeven voor verdere processing of uitlevering. Zo kunnen wij uw granulaat of maalgoed – aan te leveren in elke gewenste verpakkingsvorm – in elke denkbare verpakking (her)verpakken of ompakken. U bepaalt het type en de inhoud van de gewenste verpakking. Of de bestemming.

Zeefcapaciteit van 2.5 ton per uur

Onze drie-deks zeefinstallatie heeft een capaciteit van circa 2,5 ton kunststof granulaat of maalgoed per uur. Na het zeven kan de partij verder worden geprocessed (bij voorbeeld ontstoffen) of (her)verpakt in alle denkbare verpakkingsvormen, zoals FFS-zakken, BigBags, Octabins, in container of bulkwagen.


Laatste nieuws

Vacatures: Verkooijen is op zoek naar een Teamleider Logistiek Heftruckteam!

Verkooijen groeit en om die groei in goede banen te leiden zijn gemotiveerde, hands-on collega’s heel welkom.
Wil je graag bij ons aan de slag? Bekijk dan snel onderstaande vacatures.
Vacature Teamleider Logistiek Heftruckteam - klik hier voor meer informatie

We bieden jou een afwisselende en stabiele job in een levendige werkomgeving. Je komt terecht bij een groeiend familiebedrijf en werkt met je collega’s in een aangename teamsfeer. Je kan rekenen op een goede verloning en hebt de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Bovendien hebben we gezinsvriendelijke werkuren en bereik je Verkooijen zonder fileleed.

Geïnteresseerd?

Contacteer Sus Voeten, onze Operationeel Manager, voor een kennismaking met bedrijf en team.

Tel: +32 3 314 49 79