Demetalliseren

Demetalliseren van kunststof granulaat en maalgoed

Door demetalliseren van uw gecontamineerde kunststof granulaat of maalgoed voorkomt u dat vervuild product de extruders of spuitgietmachines van de producent (u of uw klant) bereikt. Demetalliseren van kunststof granulaat of maalgoed is een van onze kernactiviteiten sinds 1977. Wij zijn gespecialiseerd in kleine tot middelgrote partijen van circa 10 tot 100 á 125 ton. Omdat wij daarop volledig zijn ingesteld, zijn we daarin vrijwel onverslaanbaar, qua snelheid van leveren, qua responsetijden, qua flexibiliteit, qua kwaliteit, qua werkwijze. Niet voor niets zijn we ISO 9001 gecertificeerd.

demetalliseren

Van off-spec naar near-prime

Demetalliseren is, naast zeven, ontstoffen en homogeniseren, ons vak. Vrijwel altijd blijkt een partij kunststof granulaat of maalgoed ongepland off-prime. Vervuild, gecontamineerd met stof, vuil, ferro en non-ferro scrap. Maar het commitment aan de klant stáát! De tijd dringt, elke dag is er één. Een belletje naar Verkooijen is meestal dé oplossing. Binnen enkele werkdagen (wat langer mag ook) is uw partij kunststof granulaat of maalgoed gereinigd, ontdaan van ferro en non-ferro vervuiling. Aan een scherp tarief en met de best denkbare service. Meedenken zit IN de prijs. Uw probleem oplossen ook!

Demetalliseren = waarde toevoegen = marge toevoegen

Demetalliseren voorkomt niet alleen schade bij de producent. Omdat uw granulaat of maalgoed van off-spec naar near-prime kwaliteit gaat, neemt uw kunststof granulaat of maalgoed aanmerkelijk in waarde toe. De kosten van demetalliseren bedragen een fractie van de waardestijging die u hiermee boekt. De calculatie verschilt van partij tot partij, maar snel overleg met een van onze specialisten geeft u snel inzicht in de te behalen toegevoegde waarde.

Ferro en non-ferro contaminatie verwijderen

U kijkt ervan op, hoeveel ferro en non-ferro vervuiling er in kunststof granulaat en maalgoed kan zitten. Van complete schroeven, moeren, bouten, ringen, messen en draadeinden tot en met stukjes mes, nieten, spijkers, en andere fragmenten ijzer, staal en ijzerdraad. Onze demetalliseer-installatie kan maximaal 5 ton per uur aan, waarbij via een ingenieus stelsel van zeer krachtige magneten, rotatiekrachten en afzuiging 99,99% van de ongewenste vervuiling uit het granulaat of maalgoed wordt verwijderd. De specificatie (en daarmee de verkoopwaarde) neemt daardoor toe van off-spec naar near-prime. Try us, zouden we hier willen zeggen. De meeste van onze klanten doen dat al tientallen jaren!

Demetalliseringsinstallatie

Verkooijen beschikt over een custom-made demetalliseringsinstallatie, met een capaciteit van 5 ton kunststof granulaat of maalgoed per uur. De installatie is speciaal ontworpen om allerlei verschillende samenstellingen kunststof granulaat en maalgoed van ferro en non-ferro contaminatie te ontdoen. Op zo’n manier dat uw materiaal vooral niet beschadigt. Ingebouwde techniek elimineert de onvermijdelijke statische lading, waardoor het metaal effectief wordt gescheiden van granulaat of maalgoed.Laatste nieuws

Vacatures: Verkooijen is op zoek naar een Teamleider Logistiek Heftruckteam!

Verkooijen groeit en om die groei in goede banen te leiden zijn gemotiveerde, hands-on collega’s heel welkom.
Wil je graag bij ons aan de slag? Bekijk dan snel onderstaande vacatures.
Vacature Teamleider Logistiek Heftruckteam - klik hier voor meer informatie

We bieden jou een afwisselende en stabiele job in een levendige werkomgeving. Je komt terecht bij een groeiend familiebedrijf en werkt met je collega’s in een aangename teamsfeer. Je kan rekenen op een goede verloning en hebt de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Bovendien hebben we gezinsvriendelijke werkuren en bereik je Verkooijen zonder fileleed.

Geïnteresseerd?

Contacteer Sus Voeten, onze Operationeel Manager, voor een kennismaking met bedrijf en team.

Tel: +32 3 314 49 79