Upgrading

Upgrading van off-spec naar near-prime

Als specialist op het gebied van plastics granulaat en maalgoed hebben wij maar één uiteindelijk doel: grip op de productkwaliteit. Die moet dusdanig zijn, dat het product voor onze klant écht waarde heeft. Waarde die geldt als een betrouwbare constante. Verkooijen heeft om die doelstelling te kunnen waarmaken een aantal ugrading activiteiten ontwikkeld, die ervoor zorgen dat de plastics die hier als off spec binnen komen, uiteindelijk als near prime weg gaan.

Het upgraden van plastics granulaat en maalgoed, verzorgen wij voor:

  • traders
  • producenten van plastic grondstoffen
  • producenten van plastic eindproducten, en
  • verzekeraars in de markt van kunststoffen.

Wij richten ons bij het opwaarderen van plastics en maalgoed op partijen vanaf 10 ton.

zeven van kunststof en granulaat

Ontstoffen

Onze ontstofmachine verwerkt 5 ton maalgoed of granulaat per uur. U krijgt uiteindelijk meer waar voor uw geld, alleen weegt het product minder. De ontstofmachine haalt alle stof uit het granulaat zonder het te beschadigen.

Zeven

Voor het zeven van granulaten beschikken we over een state-of-the-art zeefinstallatie, speciaal ontwikkeld om de structuur van maalgoed en granulaat niet te verstoren. De zeefrange is onbeperkt, wat een vrijwel schoon eindproduct oplevert. De kwaliteit van de output wordt op ons labo gecontroleerd.

Demetalliseren

Het demetalliseren is een absolute eis om succesvol granulaat of maalgoed te kunnen upgraden. Onze machine haalt 99,9% van de ferro en non-ferro contaminatie uit het product. Vervuild plastic granulaat in bijvoorbeeld een spuitgietmachine levert kostbare schade op. Om dat te voorkomen is het demetalliseren een belangrijk onderdeel van het upgraden.

Homogeniseren

Met behulp van combiflow blenders kunnen we de mengprocedure samenstellen om te kunnen komen tot de gewenste specificatie op materiaalsoort, kleur, MFI en density. De blenders verwerken 250 m3 elk. Grote partijen kunnen zo in een kort tijdsbestek worden gemixt tot een product dat kleur bekent als het gaat om waarde.

Ons labo geeft grip op kwaliteit

Onze afdeling Quality Control controleert alles. Elke opgewaardeerde partij granulaat of maalgoed wordt pas vrijgegeven voor uitlevering na akkoord van de afdeling QC.

De controles betreffen:

– Contaminatie

– Contaminatie (afwezigheid daarvan) na cleanen

– Samenstelling qua kleur en formaat korrels / fracties

– Smeltpunt voor en na homogeniseren

– Spreiding binnen een partij granulaat of maalgoed.

 

Dat is de toegevoegde waarde van Verkooijen!

 

 

Laatste nieuws

Vacatures: Verkooijen is op zoek naar een Teamleider Logistiek Heftruckteam!

Verkooijen groeit en om die groei in goede banen te leiden zijn gemotiveerde, hands-on collega’s heel welkom.
Wil je graag bij ons aan de slag? Bekijk dan snel onderstaande vacatures.
Vacature Teamleider Logistiek Heftruckteam - klik hier voor meer informatie

We bieden jou een afwisselende en stabiele job in een levendige werkomgeving. Je komt terecht bij een groeiend familiebedrijf en werkt met je collega’s in een aangename teamsfeer. Je kan rekenen op een goede verloning en hebt de mogelijkheid om opleidingen te volgen. Bovendien hebben we gezinsvriendelijke werkuren en bereik je Verkooijen zonder fileleed.

Geïnteresseerd?

Contacteer Sus Voeten, onze Operationeel Manager, voor een kennismaking met bedrijf en team.

Tel: +32 3 314 49 79