Upgrading

Upgrading van off-spec naar near-prime

Als specialist op het gebied van plastics granulaat en maalgoed hebben wij maar één uiteindelijk doel: grip op de productkwaliteit. Die moet dusdanig zijn, dat het product voor onze klant écht waarde heeft. Waarde die geldt als een betrouwbare constante. Verkooijen heeft om die doelstelling te kunnen waarmaken een aantal ugrading activiteiten ontwikkeld, die ervoor zorgen dat de plastics die hier als off spec binnen komen, uiteindelijk als near prime weg gaan.

Het upgraden van plastics granulaat en maalgoed, verzorgen wij voor:

  • traders
  • producenten van plastic grondstoffen
  • producenten van plastic eindproducten, en
  • verzekeraars in de markt van kunststoffen.

Wij richten ons bij het opwaarderen van plastics en maalgoed op partijen vanaf 10 ton.

 

Ontstoffen

Onze ontstofmachine verwerkt 5 ton maalgoed of granulaat per uur. U krijgt uiteindelijk meer waar voor uw geld, alleen weegt het product minder. De ontstofmachine haalt alle stof uit het granulaat zonder het te beschadigen.

Zeven

Voor het zeven van granulaten beschikken we over een state-of-the-art zeefinstallatie, speciaal ontwikkeld om de structuur van maalgoed en granulaat niet te verstoren. De zeefrange is onbeperkt, wat een vrijwel schoon eindproduct oplevert. De kwaliteit van de output wordt op ons labo gecontroleerd.

Demetalliseren

Het demetalliseren is een absolute eis om succesvol granulaat of maalgoed te kunnen upgraden. Onze machine haalt 99,9% van de ferro en non-ferro contaminatie uit het product. Vervuild plastic granulaat in bijvoorbeeld een spuitgietmachine levert kostbare schade op. Om dat te voorkomen is het demetalliseren een belangrijk onderdeel van het upgraden.

Homogeniseren

Met behulp van combiflow blenders kunnen we de mengprocedure samenstellen om te kunnen komen tot de gewenste specificatie op materiaalsoort, kleur, MFI en density. De blenders verwerken 250 m3 elk. Grote partijen kunnen zo in een kort tijdsbestek worden gemixt tot een product dat kleur bekent als het gaat om waarde.

Ons labo geeft grip op kwaliteit

Onze afdeling Quality Control controleert alles. Elke opgewaardeerde partij granulaat of maalgoed wordt pas vrijgegeven voor uitlevering na akkoord van de afdeling QC.

De controles betreffen:

– Contaminatie

– Contaminatie (afwezigheid daarvan) na cleanen

– Samenstelling qua kleur en formaat korrels / fracties

– Smeltpunt voor en na homogeniseren

– Spreiding binnen een partij granulaat of maalgoed.

 

Dat is de toegevoegde waarde van Verkooijen!

Onze upgrading diensten

Laatste nieuws

Wij zijn wegens enorme groei op zoek naar een:

LOGISTIEK BEDIENDE TRANSPORT Je bent een (logistieke) duizendpoot, ondernemend en behulpzaam. Voor jou staat de klant centraal, je bent een meedenker en toont je flexibel in het zoeken van oplossingen, optimale organisatie en administratie. Je wilt werken in een gezond en sociaal familiebedrijf waar het plezierig werken met elkaar voorop staat. Wij bieden een goede verloning, gezinsvriendelijke werkuren, opleiding om jezelf te verrijken, goede bereikbaarheid zonder fileleed. Jobomschrijving Je zorgt voor een optimale administratieve ondersteuning in opdracht en nauwe samenwerking met de transport planner. Je verzorgt de administratieve taken die betrekking hebben op transport, chartering, onderhoud, herstellingen van het wagenpark. Gevraagd - Opleidingsniveau: Secundaire onderwijs in een gerelateerde richting of gelijkgesteld door werk ervaring - Goede kennis van MS Office - Talenkennis: Nederlands en Engels. Andere talen zoals Duits, Frans en Pools is een pre - Ervaring met transport gerelateerde software is een pre (TAS/Transics, TMS) - Je bent stressbestendig, nauwkeurig, zelfstandig en hebt zin voor verantwoordelijkheid Aarzel niet en bel ons of zend je CV en foto: sus@verkooijen.be / tel: 0475-49 60 30