Homogeniseren

Homogeniseren van kunststof

Homogeniseren van kunststof granulaat en maalgoed is een van onze kernactiviteiten. Wij maken hierbij gebruik van een Combiflow® blender. Een homogene partij granulaat of maalgoed is essentieel voor een vlotte doorstroming in de extruders of spuitgietmachines van u of uw klant. We hebben ons volledig toegelegd op homogeniseren van partijen kunststof granulaat en maalgoed variërend van 25 tot 125 ton.
Samen met u stellen wij de mengprocedure samen om tot de gewenste specificatie te komen. We kunnen homogeniseren op materiaalsoort, materiaalkleur, MFI en density.

 

Homogeniseren = waarde toevoegen = marge toevoegen

Homogeniseren is op zich niet zo ingewikkeld. Zeker niet als je dat, zoals wij bij Verkooijen, al heel lang doet. Maar de combinatie van ultra-korte responsetijd, meedenken om uw probleem op te lossen, de klus inplannen, uitvoeren en volgens ISO-9001 binnen enkele dagen spic & span opleveren, dát is waar wij ons in onderscheiden. Uw grote voordeel is de waarde die wij toevoegen met homogeniseren. Binnen enkele dagen transfereren wij een probleempartij kunststof granulaat of maalgoed van off-spec naar near-prime. De verkoopwaarde van die partij neemt daardoor substantieel toe, tegen een fractie van de kosten die u bij ons maakt. De calculatiemodellen spreken voor zich.

homogeniseren van kunststof

Mengen en homogeniseren van granulaat en maalgoed

Verkooijen beschikt over twee mengsilo’s. Het mengen geschiedt volgens het Combiflow® Principle van Coperion Waeschle.
Elke silo heeft een capaciteit van 250 m3. Granulaten worden gescheiden behandeld van maalgoed door toepassing van gescheiden installaties: silo’s, blowers en sluizen. De ingangstemperatuur van de lucht naar de blower wordt volledig temperatuur-gestuurd, onafhankelijk van de buitentemperatuur, en gefilterd om volstrekt schone lucht in granulaat of maalgoed te pompen. Hierdoor sluiten we uit, dat contaminatie optreedt door zelfs maar de geringste vervuiling van de aangezogen lucht.

 Laatste nieuws

  Wij zijn op zoek naar een:

ONDERHOUDSMEDEWERKER

Je wordt verantwoordelijk voor het onderhoud en het opruimen van de magazijnen, het bedrijfsterrein en de groenstroken. Als jij twee rechterhanden hebt, van aanpakken weet en jezelf kan organiseren willen we je graag in ons team opnemen. Het wordt dan jouw job om ervoor te zorgen dat ons bedrijf ordelijk en netjes is voor medewerkers, klanten en leveranciers. Voor alles wat je over deze functie wil weten kan je hier terecht: https://www.vdab.be/jobs/vacatures/58105479